HOG-Blog

Gelukkig nieuwjaar!

blog goede voornemens nieuwjaar studie

Ken je dat? De goede voornemens die horen bij de start van het nieuwe jaar. Ik wel. Misschien een paar kilo’s afvallen, meer bewegen, meer tijd vrij maken voor gezin/partner/ouders/vrienden, stoppen met roken, toch kiezen voor die andere baan, etc.  Aan het einde van het jaar en het begin van het nieuwe jaar zijn veel mensen hiermee bezig. 

Vanaf de basisschool is er elk jaar een blanco pagina geweest en zo gaat dat door totdat je klaar bent met je studie. Waarom stoppen met deze traditie? Ik vind het nieuwe jaar een ideaal moment om een nieuwe start te maken. Die nieuwe start kan van alles zijn. Op het gebied van gezondheid, relaties, maar ook zeker op het gebied van werk. Heb je tijdens de vakantie er erg tegenop gezien om weer te beginnen bij je baas? 

Lees meer

Het pittoreske Oldeberkoop

blog oldeberkoop bord
Een van de meest gestelde vragen die ik krijg wanneer ik over Holland Opleidingen Groep praat is, ‘waar zijn jullie eigenlijk gevestigd?’ En dan antwoord ik vol trots: ‘in Oldeberkoop’. Mijn ervaring tot op heden is dat niet heel veel mensen dit leuke dorpje kennen. En laat ik eerlijk zijn, toen ik voor de eerste keer in contact kwam met Holland Opleidingen Groep en ik uitgenodigd werd voor een kennismaking, wist ik ook niet naar welke windrichting ik moest. Ik had zelf ook nog nooit van deze plaats gehoord. Maar wist je dat Oldeberkoop één van de oudste plaatsen in de gemeente Ooststellingwerf is en op ongeveer twaalf kilometer van Wolvega ligt? Oldeberkoop presenteert zich als kunstenaarsdorp. Elke zomer wordt de kunstmanifestatie “Open Stal” gehouden waarbij ongeveer 25 kunstenaars hun werk exposeren op zeer uiteenlopende locaties in het dorp; van stallen tot aan scholen en een aantal in de open lucht. 

Lees meer

Stressvrij solliciteren, kun je dat leren?

solliciteren kun je lerenVeel mensen ervaren spanning als ze een sollicitatiegesprek hebben. En daar zit je op dat moment net niet op te wachten. Bedenk dat, tussen de tientallen reacties, ze JOU hebben uitgekozen. Gewoon op basis van je CV. Je sprong eruit, en nu willen ze je in het echt zien. En dan wil je die positieve indruk die ze van je hebben, versterken tijdens het gesprek. Maar dan voelen velen zich onzeker. Dat zorgt vaak niet voor een stevige eerste indruk. Want door de spanning komen antwoorden er een beetje hakkelend uit, of je trilt als een rietje. En soms komt het zelfs voor dat iemand door de spanning besluit om niet naar het gesprek te gaan. 

Lees meer

 

Deel deze blog binnen uw netwerk:

 

Contact

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00. Vrijdag van 08.00 tot 17.00.

088 – 4 202 202

U kunt ons ook een e-mail sturen of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Algemene informatie