HOG-Blog

Stressvrij solliciteren, kun je dat leren?

solliciteren kun je lerenVeel mensen ervaren spanning als ze een sollicitatiegesprek hebben. En daar zit je op dat moment net niet op te wachten. Bedenk dat, tussen de tientallen reacties, ze JOU hebben uitgekozen. Gewoon op basis van je CV. Je sprong eruit, en nu willen ze je in het echt zien. En dan wil je die positieve indruk die ze van je hebben, versterken tijdens het gesprek. Maar dan voelen velen zich onzeker. Dat zorgt vaak niet voor een stevige eerste indruk. Want door de spanning komen antwoorden er een beetje hakkelend uit, of je trilt als een rietje. En soms komt het zelfs voor dat iemand door de spanning besluit om niet naar het gesprek te gaan. 

 

''Stressvrij je gesprek in gaan is een voorwaarde''

Solliciteren lijkt een vak apart vandaag de dag. Het aanbod van kandidaten is vaak hoog, de procedures steeds ingewikkelder en veeleisender. De eisen om de beste versie van jezelf te laten zien zijn steeds hoger. Stressvrij je gesprek in gaan is een voorwaarde. En als je dan ook nog eens heel goed weet wat je tijdens een sollicitatiegesprek kunt verwachten, welke vragen er aan bod zullen komen en hoe je daar het beste antwoord op kunt geven, dan ga je zelfverzekerd en vol zelfvertrouwen naar je sollicitatiegesprek.

Solliciteren is iets wat je niet vaak en regelmatig doet. Voel je je er wat onzeker in, dan is het handig en verstandig om begeleiding te zoeken. Holland Opleidingen Groep kan je daarbij helpen! Tijdens de Workshop Solliciteren helpen we je voorbereiden op een sollicitatie. Door middel van een rollenspel oefenen we gesprekken, helpen we je voor te bereiden en leren we hoe je jezelf presenteert. Aan het einde van de workshop behaal je het officiële Holland Opleidingen Groep certificaat. Meer informatie over deze workshop vind je hier

Auteur: Jeroen, docent Holland Opleidingen Groep  

 

Deel deze blog binnen uw netwerk:

 

Contact

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00. Vrijdag van 08.00 tot 17.00.

088 – 4 202 202

U kunt ons ook een e-mail sturen of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Algemene informatie