HOG-Blog

Gelukkig nieuwjaar!

blog goede voornemens nieuwjaar studie

Ken je dat? De goede voornemens die horen bij de start van het nieuwe jaar. Ik wel. Misschien een paar kilo’s afvallen, meer bewegen, meer tijd vrij maken voor gezin/partner/ouders/vrienden, stoppen met roken, toch kiezen voor die andere baan, etc.  Aan het einde van het jaar en het begin van het nieuwe jaar zijn veel mensen hiermee bezig. 

Vanaf de basisschool is er elk jaar een blanco pagina geweest en zo gaat dat door totdat je klaar bent met je studie. Waarom stoppen met deze traditie? Ik vind het nieuwe jaar een ideaal moment om een nieuwe start te maken. Die nieuwe start kan van alles zijn. Op het gebied van gezondheid, relaties, maar ook zeker op het gebied van werk. Heb je tijdens de vakantie er erg tegenop gezien om weer te beginnen bij je baas? 

Misschien is het dan tijd om eens na te denken over een andere richting in je carrière. (Als je dit niet aandurft, denk dan eens goed na wat er gebeurt als je altijd tegen je zin naar je werk gaat? Durf je die gevolgen wel te overzien?) Misschien heb je het uitstekend naar je zin op je werk, maar zoek je meer uitdaging. Ook dan is het tijd voor een volgende stap in jouw ontwikkeling.

''Stilstand is achteruitgang''

Als je niet zeker bent van je zaak is het heel belangrijk om je talenten te ontwikkelen en kritisch te kijken naar je verbeterpunten. Heb je hele goede ideeën, maar ben je niet in staat om deze goed over te brengen aan de luisteraar? Misschien is dan een workshop/opleiding Communicatie iets voor je. Jouw talent verdient het om zichtbaar te zijn voor iedereen. Wil je de stap maken naar zelfstandig ondernemer, of ben je al zelfstandig maar heb je het gevoel dat er meer in zit? Dan is de opleiding/training Ondernemersvaardigheden wellicht een goed idee. Misschien heb jij een bepaalde opleiding nodig om in aanmerking te komen voor promotie? De tijd is nu!

Twijfel je of je de investering in jezelf het waard is? Een investering in jezelf, een investering in jouw kwaliteit van werken en leven is een investering die je je hele leven bij je draagt. Het zal een levenslang proces blijven, maar de (eenmalige) investering gaat niet weg, hij verwatert niet en gaat ook niet op. Dat is het voordeel van in jezelf investeren. Op het moment dat je stopt met investeren in jezelf en op het moment dat je stopt met nieuwe dingen leren en jezelf te ontwikkelen zul je stilstaan.

Stilstand is achteruitgang. Dus zet je goede voornemens om in doelen voor jouw nieuwe ‘jaar’ en wens iedereen een heel gelukkig en gezond nieuwjaar vandaag.  

Auteur: Remy, docent bij Holland Opleidingen Groep 

 

Deel deze blog binnen uw netwerk:

 

Contact

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00. Vrijdag van 08.00 tot 17.00.

088 – 4 202 202

U kunt ons ook een e-mail sturen of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Algemene informatie