8,3 / 10
4/5
Dick Visser

Dick Visser

Dick, wie ben je en wat zijn de expertises die jij Holland Opleidingen Groep te bieden hebt?

“Ik woon in Sneek en werk ruim twintig jaar in functies die zijn gelieerd aan de arbeidsmarkt, zowel profit als non-profit. Sinds 2008 doe ik dat als ZZP’er. Ik ben nu vijf jaar werkzaam voor Holland Opleidingen Groep als docent/trainer. De expertise die ik toevoeg is mijn kennis van de arbeidsmarkt en dan met name de Flexbranche. In de door mij verzorgde opleidingen komen arbeidsrecht, sociale zekerheid en flexibele arbeid aan bod.”

Hoe omschrijf jij jouw manier van lesgeven?

“In mijn manier van lesgeven geef ik veel ruimte aan eigen inbreng en daardoor krijgen de cursisten een lesprogramma dat afgestemd wordt op de eigen persoonlijke situatie of werkomgeving. Ook vind ik het belangrijk dat er een prettige sfeer is tijdens de opleiding, er is voldoende tijd voor een kop koffie en een gesprek over andere zaken dan de lesstof.”

Welke ontwikkelingen zie jij binnen jouw vakgebied ontstaan?

“De ontwikkeling die al een aantal jaren binnen de Flexbranche gaande is, is specialisatie van taken. Waar voorheen de intercedent alle voorkomende werkzaamheden verrichtte, is er nu een duidelijk onderscheid tussen administratie, front- en backoffice. Onderdeel van deze ontwikkeling is dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van digitale processen, zoals data driven recruitment.”

“Dat betekent ook meer diversificatie op het gebied van opleidingen. De nieuwste ontwikkeling hierbij is een systeem van permanente educatie in de Flexbranche, dat per 1 januari 2023 van start is gegaan. Dat zal in de toekomst een belangrijke rol spelen bij de verdere professionalisering van het vak. Binnen HOG spelen we daarop in, onder meer met de opfriscursus Intercedent/Uitzendprofessional.”

Wat zijn in jouw ogen de belangrijkste motivaties van cursisten om aan een traject te beginnen?

“Dat is verdieping of verbreding van kennis, persoonlijke ontwikkeling of omdat de werkgever een opleiding verplicht.”

Waar ligt de kracht van ons opleidingsinstituut?

“De startgarantie en persoonlijke benadering, waardoor de cursist maximaal wordt ondersteund in het behalen van eigen gestelde doelen. Daarnaast werken bij Holland Opleidingen Groep allemaal docenten/trainers, die volop expertise hebben op hun eigen vakgebied. Zo wordt theorie altijd vertaald naar de praktijk.”

Docent Dick Visser.

Meer lezen?

Benieuwd naar andere docenten? Klik op de onderstaande knop en bekijk het overzicht.

Andere docenten

Patricia Cuelenaere

Docent Lean Six Sigma Procesmanager & Intern Proces Auditor

Rob van der Wel

Docent en coach – projectmanagement, leiderschap, management & organisatie