8,3 / 10
4/5
Einde aan het STAP-budget

Einde aan het STAP-budget

Er komt een einde aan de STAP-subsidie.

Zul je net zien: kunnen we dit jaar eindelijk het STAP-budget aanbieden, komt de regeling voor een heel groot deel van de opleiders in Nederland te vervallen. Zo ook voor ons.

De overheid heeft namelijk besloten om de volgende rondes, overigens de laatste twee rondes in het hele STAP-verhaal, alleen nog OCW-erkend onderwijs toe te staan. Dat wil zeggen dat enkel nog overheid erkende meerjarige mbo- en hbo-opleidingen in aanmerking komen voor het budget. Het budget wordt voor de komende twee rondes flink omlaag geschroefd en zo’n 95% van alle opleiders in Nederland kan het budget niet meer aanbieden.

Komt er een alternatief voor STAP?

Dat vinden we erg jammer, omdat wij vinden dat iedereen moet kunnen blijven leren. De STAP-subsidie vergemakkelijkte de stap om te gaan studeren. Het afnemen van een opleiding is niet goedkoop en met de subsidie kwam de overheid de burger tegemoet. We hadden graag blijven aanbieden, maar het is niet anders. Wij zijn dan ook benieuwd naar een mogelijk alternatief.

We bieden erkende kwaliteit

Desondanks heeft het hele traject naar STAP toe ons veel opgeleverd. Niet alleen hebben we onszelf als bedrijf nog beter leren kennen; ook hebben we dit jaar het NRTO-keurmerk ontvangen. Voor ons een bevestiging dat we het goed doen! Met dit keurmerk laten we zien dat we erkende kwaliteit bieden. De NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus.

Volg je opleiding bij Holland Opleidingen Groep

Heb je het STAP-budget in de afgelopen rondes niet kunnen aanvragen, maar ben je toch geïnteresseerd in het volgen van een opleiding, training of workshop? Wij zijn je graag van dienst. Bekijk de pagina met al onze lesvormen, kies je opleiding en begin vandaag nog!

Meer lezen?

Benieuwd naar al onze nieuwsberichten? Klik op de onderstaande knop en bekijk het overzicht.

Persoonlijk advies
over de consultancy mogelijkheden?