8,3 / 10
4/5
Lean Six Sigma Orange Belt

Lean Six Sigma Orange Belt

De Orange Belt is bedoeld om de basiskennis over Lean Six Sigma verder te ontwikkelen en leer je wat Lean Six Sigma in de praktijk betekent.

De Lean Six Sigma Orange Belt is een certificeringsniveau binnen het Lean Six Sigma-methodologie. Lean Six Sigma is een managementbenadering die zich richt op het verbeteren van processen door middel van het elimineren van verspillingen en het verminderen van variatie en defecten.

De Orange Belt-beoefenaar draagt na een basistraining in Lean Six Sigma-principes en -hulpmiddelen bij aan verbeteringsprojecten binnen de organisatie. De beoefenaar heeft kennis van de methodologie, tools en technieken die worden gebruikt in Lean Six Sigma, en hij of zij kan ondersteuning bieden bij grotere projecten die worden geleid door Green Belts of Black Belts.

Lees ook: Lean Six Sigma: ‘De mensen zijn de sleutels voor verandering’

De trainingen bevatten onderwerpen zoals procesmapping, gegevensverzameling en -analyse, root cause-analyse, basiskennis van statistiek en het gebruik van Lean-hulpmiddelen zoals 5S, Value Stream Mapping en Kaizen-evenementen.

Orange Belt-certificering

Met een certificering kunnen professionals bijdragen aan Lean Six Sigma-projecten, deelnemen aan teams die werken aan procesverbeteringen en gegevensanalyse uitvoeren. Ze hebben ook vaak de vaardigheden om problemen te identificeren, data te verzamelen en analyseren, en verbeteringsvoorstellen te doen.

Het behalen van een Orange Belt-certificering kan een waardevolle toevoeging zijn aan iemands professionele ontwikkeling, en het biedt een basis voor verdere groei en training binnen Lean Six Sigma. Het stelt professionals in staat om effectief bij te dragen aan procesverbeteringen en efficiëntie-initiatieven binnen hun organisaties.

Meer lezen?

Benieuwd naar al onze nieuwsberichten? Klik op de onderstaande knop en bekijk het overzicht.

Persoonlijk advies
over de consultancy mogelijkheden?