8,3 / 10
4/5
Opleidingen vrijgesteld van btw

Opleidingen vrijgesteld van btw

Holland Opleidingen Groep.

Holland Opleidingen Groep is sinds begin 2023 vrijgesteld van btw op basis van de CRKBO-registratie. Hierdoor biedt het voor particulieren en instellingen financieel voordeel om aan een opleiding te beginnen. Voorheen betaalde je namelijk bovenop de all-in-prijs voor een opleiding ook nog 21% btw.

CRKBO biedt deze mogelijkheid

Holland Opleidingen Groep is geregistreerd bij het CRKBO. Opleidingsinstellingen en docenten die aantoonbaar voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs kunnen zich laten registreren bij het CRKBO.

Voordeel van registratie bij CRKBO is, dat btw-vrijstelling kan worden verkregen. Alle, niet door de overheid bekostigde instellingen die in Nederland beroepsonderwijs aanbieden, kunnen zich aanmelden bij CRKBO om na een audit of met een vrijstelling geregistreerd te worden in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Erkende kwaliteit

Wist je dat Holland Opleidingen Groep naast de CRKBO-registratie ook lid is van NRTO, de Nederlandse Raad voor Training en opleiding is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus? Momenteel bevinden we ons in de afrondende fase om ook het NRTO-keurmerk te verkrijgen.

Meer lezen?

Benieuwd naar al onze nieuwsberichten? Klik op de onderstaande knop en bekijk het overzicht.

Persoonlijk advies
over de consultancy mogelijkheden?