8,3 / 10
4/5
Opleidingen Zorg en Welzijn

Opleidingen Zorg en Welzijn

Vakgebied Zorg en Welzijn - Holland Opleidingen Groep

Holland Opleidingen Groep biedt meerdere opleidingen in het vakgebied zorg en welzijn aan. Van effectief leidinggeven tot aan verandermanagement en van middle management tot aan strategisch management. Een overzicht.

MBO Management in Zorg en Welzijn (1 jaar, Klassikale Studie)

Deze cursus is speciaal ontworpen om je vaardigheden als leidinggevende in een welzijnsorganisatie te versterken en te verdiepen. Perfect voor diegenen die al enige ervaring hebben en klaar zijn voor een volgende stap in hun carrière. In de opleiding duik je diep in de aspecten van management specifiek voor welzijnsorganisaties, inclusief hun structuren en de ontwikkeling van organisatie- of afdelingsdoelen. Je verkent ook essentiële managementvaardigheden, projectmanagement, en de nuances van personeelsbeheer, waaronder werving en selectie, binnen de context van een welzijnsorganisatie. Deze opleiding kun je ook op mhbo-niveau volgen.

Bekijk deze opleiding

HBO Strategisch Management (6 maanden, Studie met Coaching)

Heb je de leiding over strategische beslissingen in je organisatie? Ben je geïnteresseerd in het begrijpen van medewerkersgedrag binnen je team? Overweeg dan de hbo-opleiding Strategisch Management in Zorg en Welzijn. Deze uitgebreide cursus biedt je inzichten in het analyseren van de huidige stand van zaken in je organisatie, het sturen op prestaties, het effectief omgaan met conflicten en het begrijpen van de impact van veranderingen op je medewerkers. Met opdrachten die sterk verankerd zijn in de praktijk, kun je de geleerde theorieën direct toepassen in je dagelijkse werkomgeving.

Bekijk deze opleiding

Post-hbo Senior Strategic Management (Privéstudie)

Werk je in de zorg- en welzijnssector en wil je je vaardigheden in strategische besluitvorming ontwikkelen? Ben je benieuwd naar de leiderschapsstijl die het beste bij je past en hoe je deze effectief kunt inzetten binnen je team? De Post-HBO opleiding Senior Strategic Management Zorg en Welzijn biedt je de kans om diepgaand inzicht te verkrijgen in leiderschap en verandermanagement. Je leert psychologische principes toepassen, strategische plannen ontwikkelen en verschillende strategische opties afwegen. De opleiding behandelt ook specifieke thema’s zoals leiderschap tijdens crises, het bepalen van kpi’s en pi’s, en het omgaan met weerstand.

Bekijk deze opleiding

HBO Workshop Projectmatig werken in de Zorg (groepsles)

Tijdens de workshop ‘Projectmatig Werken in de Zorg’ ontvang je praktische tools om projecten in de zorgsector effectief te beheren. Deze workshop biedt inzicht in het managen van zorgprojecten, het onderhouden van een planning en het begrijpen van verschillende rollen binnen zorgprojecten. Naast zorg specifieke elementen, verken je ook hoe je met doelstellingen werkt, communiceert binnen een project en oefen je met opdrachten die uit de praktijk komen. De workshop begint met een beknopte theoretische uitleg, gevolgd door de toepassing van deze theorie in diverse praktische scenario’s.

Bekijk deze workshop

HBO Middle-management in Zorg en Welzijn (2 jaar, Blended Learning)

Deze opleiding biedt praktische handvatten voor middle managers die de cruciale schakel vormen tussen de top van de organisatie en het uitvoerend personeel. Als deelnemer ben je actief bezig met het communiceren naar het hoger management en het aansturen van je team. Je leert hoe je effectief informatie van het hoger management doorgeeft aan het personeel en hoe je updates vanuit je team terugkoppelt naar de hogere echelons. De cursus omvat thema’s als managementstijlen, inspirerend leiderschap, personeelsmanagement en coaching in de praktijk.

Bekijk deze opleiding

Meer lezen?

Benieuwd naar al onze nieuwsberichten? Klik op de onderstaande knop en bekijk het overzicht.

Persoonlijk advies
over de consultancy mogelijkheden?