8,3 / 10
4/5
Potje STAP ook deze keer razendsnel leeg

Potje STAP ook deze keer razendsnel leeg

Het STAP-budget is weer snel vergeven.

Nog geen twee uurtjes duurde het, de net afgelopen aanvraagperiode voor het STAP-budget. De twintig miljoen euro die voor 3 juli beschikbaar was gesteld bleek zo vergeven. Zo’n 24.000 mensen dienden deze ronde een succesvolle aanvraag voor maximaal 1.000 euro subsidie in bij UWV. Bij de vorige ronde in mei waren dat nog 38.000 mensen.

Daarmee zijn er dus heel wat gelukkige toekomstige studenten te vinden, maar nog meer mensen die tevergeefs in de digitale wachtrij van het UWV hadden plaatsgenomen. 187.000 Nederlanders hadden namelijk een voorinschrijving gedaan om in aanmerking te komen het STAP-budget. “Op het hoogtepunt stonden er maandagochtend na 10.00 uur zelfs 275.000 apparaten in de wachtrij”, meldt UWV. “Om 11.45 uur was het geld op. Op 1 mei ging het loket na zo’n drie uur dicht.”

De reden dat er nu minder budget beschikbaar was, zo geeft UWV aan, is om later in het jaar meer budget over te hebben. De regeling is eerder al aangescherpt en dat lijkt nog eens te gebeuren: “Voor de laatste maanden van de regeling, die in 2024 niet terugkeert, mag het opleidingsbudget alleen nog worden gebruikt voor bijscholing voor de arbeidsmarkt.”

STAP bij Holland Opleidingen Groep

Dit voorjaar besloot het kabinet om de stekker uit het STAP-verhaal te trekken. Dat gebeurt per 2024. Daardoor is de subsidie, die vorig jaar werd nog geïntroduceerd, van de baan en alleen dit kalenderjaar nog te verkrijgen. Wist je dat alle opleidingen van Holland Opleidingen Groep in aanmerking komen voor STAP? Wij berichten tijdig wanneer er weer een STAP-ronde aankomt en wanneer jij je alvast kunt (voor)aanmelden.

Meer lezen?

Benieuwd naar al onze nieuwsberichten? Klik op de onderstaande knop en bekijk het overzicht.

Persoonlijk advies
over de consultancy mogelijkheden?