8,3 / 10
4/5
Wat is procesmanagement?

Wat is procesmanagement?

Procesmanagement

Procesmanagement is de praktijk van het identificeren, analyseren, ontwerpen, implementeren, bewaken en beheren van bedrijfsprocessen om de efficiëntie, effectiviteit en kwaliteit van een dienst of product van een organisatie te verbeteren. Met kwaliteits- en procesmanagement worden interne processen verbeterd en geoptimaliseerd.

Het begint met het identificeren van de belangrijkste bedrijfsprocessen binnen een organisatie en het vaststellen van de doelstellingen van elk proces. Vervolgens wordt het proces geanalyseerd om knelpunten, inefficiënties en verbetermogelijkheden te identificeren.

Optimaliseren

Op basis van deze analyse wordt het proces opnieuw ontworpen en geoptimaliseerd om het gewenste resultaat te bereiken. Dit kan betekenen dat bepaalde taken worden geautomatiseerd, de verantwoordelijkheden binnen het proces worden herschikt, of dat het proces wordt aangepast aan nieuwe ontwikkelingen en technologieën.

Lees ook: Waarom steeds meer bedrijven inzetten op kwaliteits- en procesmanagement

Nadat het geoptimaliseerde proces is geïmplementeerd, wordt het proces bewaakt en gemeten om te zien of het voldoet aan de gestelde doelstellingen. Indien nodig worden er aanpassingen gedaan om het proces verder te verbeteren.

Procesmanagement is een voortdurend proces dat gericht is op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen van een organisatie om zo efficiënter te werken, kosten te besparen en de kwaliteit van de producten of diensten te verbeteren.

Meer lezen?

Benieuwd naar al onze nieuwsberichten? Klik op de onderstaande knop en bekijk het overzicht.

Persoonlijk advies
over de consultancy mogelijkheden?