Home > Alle opleiders > Opleider > Product

MBO Beroepsopleiding Gastronoom/Sommelier (niveau 4) (Virtual Classroom)

MBO Beroepsopleiding Gastronoom/Sommelier (niveau 4) (Virtual Classroom)

Als gastronoom sommelier ben jij binnen het horecabedrijf dé specialist op het gebied van dranken, wijnen, spijzen, smaakcombinaties en keukentechnieken. Ook voer je basiswerkzaamheden in de bediening uit. Op basis van specialistische gastronomische kennis ben je in staat om gasten passende adviezen te geven voor het combineren van dranken en gerechten. Die kennis houd jij bij door vakliteratuur te lezen en regelmatig proeverijen en beurzen te bezoeken. Verder bewaak je het sociaal-hygiënisch beleid en beschik je over de aansturingsvaardigheden om het team op de werkvloer zo optimaal en persoonsgericht te begeleiden. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept door voorstellen te doen voor aanpassingen van communicatie-uitingen, interieur, exterieur, assortiment, prijsstelling, vorm van dienstverlening, serviceniveau en de invulling van after-sales.

€11.995 all-in, BTW-Vrij

Onze zekerheden:
Als gastronoom sommelier ben jij binnen het horecabedrijf dé specialist op het gebied van dranken, wijnen, spijzen, smaakcombinaties en keukentechnieken. Ook voer je basiswerkzaamheden in de bediening uit. Op basis van specialistische gastronomische kennis ben je in staat om gasten passende adviezen te geven voor het combineren van dranken en gerechten. Die kennis houd jij bij door vakliteratuur te lezen en regelmatig proeverijen en beurzen te bezoeken. Verder bewaak je het sociaal-hygiënisch beleid en beschik je over de aansturingsvaardigheden om het team op de werkvloer zo optimaal en persoonsgericht te begeleiden. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept door voorstellen te doen voor aanpassingen van communicatie-uitingen, interieur, exterieur, assortiment, prijsstelling, vorm van dienstverlening, serviceniveau en de invulling van after-sales.

Wat kun je doen met deze opleiding?

Werkt in de bediening

  • Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • Creëert en onderhoudt de sfeer
  • Maakt dranken serveergereed
  • Neemt reserveringen aan
  • Ontvangt gasten
 

Bewaakt de voorraad

  • Controleert de voorraad
  • Ontvangt en controleert de bestelling
  • Pakt de bestelling uit en slaat deze op
 

Bestelt en beheert de voorraad

  • Beheert de opslag van de voorraad
  • Bestelt de voorraad
  • Reclameert foute levering bij de leverancier
  • Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
 

Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart

  • Doet voorstellen voor de menukaart
  • Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • Selecteert dranken
  • Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Verzamelt informatie
 

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor cursisten die zich willen ontwikkelen binnen het beschreven vakgebied. Deze MBO Beroepsopleiding omvat alleen de beroep specifieke onderdelen van de opleiding. De BPV-opdrachten, de talen, rekenvaardigheden en burgerschap vallen buiten de scope van deze opleiding.

Voorbereiding

Wanneer je kiest voor de dagopleiding, bereid je 2 studiebijeenkomsten per keer voor. Voor de avondopleiding bereid je 1 studiebijeenkomst per keer voor. Iedere studiebijeenkomst vergt ongeveer 3 tot 5 uren voorbereiding. Je dient je ook voor de eerste bijeenkomst voor te bereiden.

Bij Holland Opleidingen - Virtual Classroom krijg je 100% startgarantie, betaal je géén inschrijfgeld en staat de praktijk centraal.

Vergelijkbare opleidingen

Geen recent bekeken opleidingen gevonden.

Recent bekeken

Geen recent bekeken opleidingen gevonden.

Heb je behoefte aan persoonlijk studieadvies?

Ok