Home > Alle opleiders > Opleider > Product

MBO Beroepsopleiding Manager/Ondernemer Horeca (niveau 4)

MBO Beroepsopleiding Manager/Ondernemer Horeca (niveau 4)

Als manager/ondernemer horeca werk je als eigenaar of bedrijfsleider van bijvoorbeeld een hotel, restaurant of café. Dit kan een zelfstandig bedrijf zijn of onderdeel van een keten. Je bent verantwoordelijk voor de inkoop, sales en marketing, financiën en het personeelsbeleid van het horecabedrijf. Je geeft sturing aan het team en je werkt mee in de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden. Dit kan zowel in de keuken als de bediening zijn. Je zorgt dat gasten zich welkom voelen en je houdt de commerciële doelen van de formule in het oog. Je werkt op wisselende tijden, in de vroege en/of late uren. Als manager/ondernemer horeca bewaak je de veiligheid in het bedrijf conform de bedrijfsregels en je zorgt dat wetgeving wordt nageleefd.

€10.495 all-in, excl. 21% BTW

Onze zekerheden:
Als manager/ondernemer horeca werk je als eigenaar of bedrijfsleider van bijvoorbeeld een hotel, restaurant of café. Dit kan een zelfstandig bedrijf zijn of onderdeel van een keten. Je bent verantwoordelijk voor de inkoop, sales en marketing, financiën en het personeelsbeleid van het horecabedrijf. Je geeft sturing aan het team en je werkt mee in de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden. Dit kan zowel in de keuken als de bediening zijn. Je zorgt dat gasten zich welkom voelen en je houdt de commerciële doelen van de formule in het oog. Je werkt op wisselende tijden, in de vroege en/of late uren. Als manager/ondernemer horeca bewaak je de veiligheid in het bedrijf conform de bedrijfsregels en je zorgt dat wetgeving wordt nageleefd.

Wat kun je doen met deze opleiding?

Onderneemt

  • Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Implementeert het ondernemingsplan
  • Maakt marktanalyse
  • Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
 

Geeft leiding en voert beheerstaken uit

  • Begroot financiën
  • Bewaakt financiën
  • Maakt een operationeel plan
  • Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • Stuurt medewerkers aan
 

Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven

  • Creëert en bewaakt sfeer
  • Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • Werkt mee in de bediening
  • Werkt mee in de keuken
 

Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven

  • Bewaakt de veiligheid
  • Checkt de gast in
  • Checkt de gast uit
  • Maakt night audit rapportages van de omzet
  • Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
 

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor cursisten die zich willen ontwikkelen binnen het beschreven vakgebied. Deze MBO Beroepsopleiding omvat alleen de beroep specifieke onderdelen van de opleiding. De BPV-opdrachten, de talen, rekenvaardigheden en burgerschap vallen buiten de scope van deze opleiding.

Voorbereiding

Wanneer je kiest voor de dagopleiding, bereid je 2 studiebijeenkomsten per keer voor. Voor de avondopleiding bereid je 1 studiebijeenkomst per keer voor. Iedere studiebijeenkomst vergt ongeveer 3 tot 5 uren voorbereiding. Je dient je ook voor de eerste bijeenkomst voor te bereiden.

Vergelijkbare opleidingen

Recent bekeken

Geen recent bekeken opleidingen gevonden.

Heb je behoefte aan persoonlijk studieadvies?