Home > Alle opleiders > Opleider > Product

MBO Beroepsopleiding Meewerkend Horeca Ondernemer (niveau 4)

MBO Beroepsopleiding Meewerkend Horeca Ondernemer (niveau 4)

Een meewerkend horecaondernemer is oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een kleinschalig restaurant, café of bar. Je bent belast met de operationele leiding van het bedrijf, bepaalt en bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid en je werkt mee aan de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden; van het opnemen van bestellingen en drankjes serveren tot het opmaken van de rekening en afscheid nemen van de gast. Je bent binnen het bedrijf verantwoordelijk voor een passende sfeer, afgestemd op de bedrijfsformule en het gastvrijheidsconcept. Je bent bewust van de invloed van je dubbelrol als collega en eigenaar, leidinggevende of werkgever. Verder ben je een koersbepaler en vernieuwer. Je durft risico’s te nemen en je kunt handelen in onzekere situaties.

€10.495 all-in, excl. 21% BTW

Onze zekerheden:
Een meewerkend horecaondernemer is oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een kleinschalig restaurant, café of bar. Je bent belast met de operationele leiding van het bedrijf, bepaalt en bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid en je werkt mee aan de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden; van het opnemen van bestellingen en drankjes serveren tot het opmaken van de rekening en afscheid nemen van de gast. Je bent binnen het bedrijf verantwoordelijk voor een passende sfeer, afgestemd op de bedrijfsformule en het gastvrijheidsconcept. Je bent bewust van de invloed van je dubbelrol als collega en eigenaar, leidinggevende of werkgever. Verder ben je een koersbepaler en vernieuwer. Je durft risico’s te nemen en je kunt handelen in onzekere situaties.

Wat kun je doen met deze opleiding?

Onderneemt

  • Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Implementeert het ondernemingsplan
  • Maakt marktanalyse
  • Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
 

Geeft leiding en voert beheerstaken uit

  • Begroot financiën
  • Bewaakt financiën
  • Maakt een operationeel plan
  • Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • Stuurt medewerkers aan
 

Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven

  • Bereidt gerechten
  • Creëert en bewaakt sfeer
  • Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • Maakt dranken serveergereed
  • Neemt de bestelling op en serveert deze
 

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor cursisten die zich willen ontwikkelen binnen het beschreven vakgebied. Deze MBO Beroepsopleiding omvat alleen de beroep specifieke onderdelen van de opleiding. De BPV-opdrachten, de talen, rekenvaardigheden en burgerschap vallen buiten de scope van deze opleiding.

Voorbereiding

Wanneer je kiest voor de dagopleiding, bereid je 2 studiebijeenkomsten per keer voor. Voor de avondopleiding bereid je 1 studiebijeenkomst per keer voor. Iedere studiebijeenkomst vergt ongeveer 3 tot 5 uren voorbereiding. Je dient je ook voor de eerste bijeenkomst voor te bereiden.

Vergelijkbare opleidingen

Recent bekeken

Geen recent bekeken opleidingen gevonden.

Heb je behoefte aan persoonlijk studieadvies?