Tips voor studeren op afstand

Het coronavirus (COVID-19) houdt heel Nederland in de greep. Steeds meer organisaties ondernemen actie en passen zich aan. Deze maatregelen treffen ons en jou als docent ook allemaal. Ook wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en zetten de veiligheid van onze cursisten en docenten voorop. Op deze pagina staat informatie over de aangepaste werkwijze en mogelijkheden om les te blijven geven.

Zowel jij als docent, als onze huidige cursisten zijn geïnformeerd over de aanpassingen in contactlessen nu we door het corona virus fysieke bijeenkomsten dienen te mijden.

Verschillende alternatieven zijn voorgesteld om de lessen tijdelijk via bijvoorbeeld Zoom, FaceTime of Skype plaats te laten vinden, zodat de lessen eventueel door kunnen gaan. We hebben voorgesteld om jullie onderling te laten overleggen en af te stemmen wat de mogelijkheden zijn.

Er zijn diverse mogelijkheden om de lessen door te laten gaan, door op afstand les te geven. We merken dat niet alle cursisten en docenten hier positief tegenover staan, maar we willen benadrukken dat er veel mogelijkheden zijn en dat we op deze manier zoveel mogelijk kunnen vasthouden aan de reeds gemaakte planning. Zo blijft de cursist in contact met de behandelde theorie en hoef jij als docent niet te wachten op het afronden van een traject.

We willen hieronder een aantal mogelijkheden benoemen:

Zoomzoom videoconference featured

Zoom is een gratis omgeving waarmee je kunt videobellen. Je hoeft geen account aan te maken, maar kunt gemakkelijk via het delen van een link, iemand uitnodigen om aan het gesprek mee te doen. Zoom kan gebruikt worden via je pc, laptop of door een app op je smartphone of tablet.

logo microsoft teamsMicrosoft Teams

Microsoft Teams is een chatdienst dat werkt via Microsoft Office 365. Je kunt projecten onderverdelen en dan per project een kanaal aanmaken en vanuit daar mensen uitnodigen om een gesprek te beginnen. Het gesprek kan met meerdere personen tegelijk gevoerd worden.

logo skype

Skype

Skype (van Microsoft) is al jaren op de markt en wordt veel gebruikt voor video-conferencing, ook met meerdere personen. Net als bij Zoom is de gratis variant goed bruikbaar. Het is wel nodig om een account aan te maken.

logo facetimeFacetime

FaceTime (van Apple) is erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk om in te zetten. Wanneer je het nummer van de cursist toevoegt aan je contacten, kun je daarna via de FaceTime app, of wanneer je de cursist opzoekt in je contacten, via het icoontje met de videorecorder erop, de cursist bereiken via FaceTime. Jullie kunnen elkaar zo zien en horen en op deze manier de les door laten gaan.

logo whatsappWhatsApp

Wanneer je een cursist hebt toegevoegd als contact en je zelf ook WhatsApp gebruikt, kun je op WhatsApp de cursist opzoeken en een gesprek beginnen. Rechtsbovenin het gesprek is een icoontje waarbij je kunt videobellen met de cursist (één op één). Er is een telefoon icoontje, ernaast een videorecorder icoontje waarbij je dus beeld en geluid hebt. 

 

Contact

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00. Vrijdag van 08.00 tot 17.00.

088 – 4 202 202

U kunt ons ook een e-mail sturen of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Algemene informatie