Nieuws

Mogelijkheden thuis studeren

Het coronavirus houdt heel Nederland in de greep. Organisaties passen zich aan en treffen maatregelen. Steeds meer mensen werken thuis of moeten verplicht thuis blijven omdat er geen of minder werk is. De dagelijkse (arbeids)routine wordt hierdoor radicaal omgegooid. Toch kun je ook in deze onzekere en hectische tijd jezelf blijven ontwikkelen door middel van thuis studeren.

Holland Opleidingen Groep wil je hier graag bij helpen en biedt twee vormen van thuis studeren aan:

Studeren op afstand met een privé-docent

Wanneer jij je inschrijft voor een opleiding, wordt er door ons een docent aan jou gekoppeld. De lessen tussen de docent en cursist vinden één-op-één plaats, je krijgt dus privéles! De docent kan volledig inspelen op jouw specifieke leerdoelen en hierdoor kun jij het maximale leerrendement uit de opleiding halen. Doordat je individueel de lesstof sneller doorloopt, zal de lesduur gehalveerd worden. Doordat fysieke lessen niet mogelijk zijn, zijn er diverse interactieve communicatiemogelijkheden om de lessen met je docent te volgen. Je kunt hierbij denken aan:

Zoom

Door middel van het delen van een link, kun je iemand uitnodigen om aan een gesprek deel te nemen. Zoom kan eenvoudig gebruikt worden via je smartphone, tablet of laptop.

Skype

Via SKype kun je videobellen. Dit kan ook met meerdere personen tegelijk.

Microsoft Teams

Een chatdienst dat werkt via Microsoft Office 365. Je kunt een gesprek met meerdere personen tegelijk voeren.

Facetime

Via deze app van Apple, kun je met elkaar videobellen. Niet mogelijk wanneer je een Android toestel hebt.

Whatsapp

Via Whatsapp kun je met elkaar videobellen.

 

E-Learning

Wanneer jij je inschrijft voor de opleiding door middel van E-Learning, betekent dit dat je kunt studeren op je eigen tempo, vanuit jouw eigen omgeving én wanneer het jou uitkomt! Zodra jij het studiemateriaal hebt ontvangen, kan jouw studie beginnen! Er wordt een persoonlijke StudieCoach aan je gekoppeld, waarbij jij de opdrachten naar de StudieCoach verstuurt en je bij hem of haar terecht kunt voor vragen. Jouw StudieCoach zorgt tijdig voor effectieve feedback en blijft er voor zorgen dat de koppeling tussen theorie en praktijk centraal blijft staan.

Wij hopen op deze manier een bijdrage te kunnen blijven leveren aan jouw persoonlijke ontwikkeling!

Voor meer informatie zijn wij telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur op 088 -4 202 202.

Voorlichtingsbijeenkomst 26 maart 2020

In maart is er een nieuwe voorlichtingsbijeenkomst gepland. Elke 2 maanden organiseert Holland Opleidingen Groep een voorlichtingsbijeenkomst, waarbij verschillende docenten aanwezig zijn die persoonlijk opleidingsadvies kunnen bieden. Heb jij vragen over een bepaalde opleiding en wil je graag sparren met een ervaren docent? Of twijfel jij over welke opleiding, training of workshop het beste bij je past? Wil je meer informatie ontvangen over onze manier van opleiden, of heb je behoefte aan meer inhoudelijke informatie over een bepaalde opleiding? 

Schrijf je dan nu in voor de voorlichtingsbijeenkomst van donderdag 26 maart 2020. 
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 26 maart van 13:00 tot 17:00.

Wij verwelkomen je graag in het BusinessCentre Bercoop:

Willinge Prinsstraat 20

8421 PE Oldeberkoop

Naast onze voorlichtingsbijeenkomsten is het altijd mogelijk om telefonisch of per mail contact met ons op te nemen! 

Subsidie voor leren en ontwikkelen in mkb

De Rijksoverheid heeft gecommuniceerd dat in 2020 de SLIM-regeling in werking treedt. Met deze Stimuleringsregeling Leren en onwikkelen in MKB-ondernemingen wil het kabinet leren en ontwikkelen ook in het mkb de normaalste zaak van de wereld maken. 

Elke MKB-ondernemer kan straks een subsidieaanvraag indienen. In de landbouw, horeca en recreatiesector mogen ook grotere bedrijven meedoen. Het geld kan worden ingezet om een leerrijke werkomgeving in een bedrijf te versterken, maar ook om werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een beroepsopleiidn op maat te laten doen. Ook kunnen ondernemers subsidie krijgen voor medewerkers die tijdens hun werk een mbo-opleiding willen volgen. 

Naast deze SLIM-regeling voor ondernemers is het kabinet ook bezig met een persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen. Tot 1 januari 2022 kunnen mensen hun scholingskosten fiscaal blijven aftrekken van hun inkomen.

Meer informatie over subsidie voor leren en ontwikkelen in het mkb is hier te vinden.  Rijksoverheid

Holland Opleidingen Groep Groeit!

Ben jij ook bewust bezig met het maken van duurzame keuzes? Vind je het belangrijk beslissingen te maken op basis van het milieu? Milieubewuste keuzes maken is van steeds groter belang. Daarbij staat Holland Opleidingen Groep voor 'Groeien met persoonlijke aandacht'. Hier willen wij een nieuwe dimensie aan geven.

Daarom introduceren wij: Holland Opleidingen Groep Groeit! Met een opleiding bij Holland Opleidingen Groep groei je niet alleen, maar laten we samen met jou een boom groeien! Zo willen we een positieve bijdrage leveren aan het klimaat. Want wist je dat bomen CO2 opslaan terwijl ze groeien? 

Lees meer

Contact

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00. Vrijdag van 08.00 tot 17.00.

088 – 4 202 202

U kunt ons ook een e-mail sturen of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Algemene informatie